Dit vegetarische schoteltje is echt een feest om te eten! En ook nog eens heel simpel te maken of aan te passen aan je eigen smaak.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 1 grote zak nacho/tortillachips naturel
- 2 trostomaten
- 3 paprika’s
- 2 uien
- prei
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- blik kidney-bonen
- Geraspte kaas (ik rasp hem het liefst zelf van het blok)
- 2 tenen knoflook
- Oregano en peper
- Platte ovenschaal
Bereiden
Snijd de groenten en de knoflook klein en laat de kidneybonen uitlekken. Verhit wat olijfolie, bak alles kort in een hapjespan met wat oregano en peper en voeg de tomatenpuree toe. Laat nog even kort bakken op middelhoog vuur zodat alles wel warm is maar niet gaat slinken.
Verdeel de chips over de bodem van de schaal. Giet de inhoud van de hapjespan eroverheen en voeg naar smaak kaas toe (ik houd wel van een dikke laag).
Doe de schaal voor 10-15 minuten onder de grill-stand van de magnetron/heteluchtoven en klaar!
Ohja, houd je van wat vlees erin? Voeg dan wat gehakt toe (wel even goed doorbakken voordat de groentes en kidneybonen erin gaan)