Recept: carnavals-cupcakes
Wij bakken graag iets zoets, dus met carnaval maakten we cupcakes met een feestelijk tintje!
Wat heb je nodig?
Voor het beslag:
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram boter (bv plantaardige zonder palmolie)
- 60 gram basterdsuiker
- 1 banaan
- Snufje zout
- Zakje vanillesuiker
- Handje grove havervlokken
Voor de decoratie:
- Poedersuiker
- Siroop
- Versiering
Hoe maak je het?
- Mix op de hoogste stand de boter, suiker, vanillesuiker ,snufje zout en banaan tot ze mooi glad zijn.
- Voeg al kloppend de eieren een voor een toe.
- Zet de mixer op de laagste stand en voeg het zelfrijzend bakmeel schepje voor schepje toe. Mix niet langer dan nodig is om alles te mixen.
- Schep met een lepel of likker de havermout erdoor om wat meer bite te geven.
- Verdeel het beslag over ongeveer 8 tot 10 cupcake-vormpjes.
- Bak ze in 25 tot 30 minuten op 180 graden af.
Maak glazuur van poedersuiker met een heel klein beetje siroop. Versier de cakejes zodra ze afgekoeld zijn en bestrooi ze met vrolijke versiering.
Enjoy!